Υπέρηχοι - Triplex

στο Χώρο σας

Η απόλυτη λύση σε άτομα με αδυναμία μετακίνησης

Tο Διαγνωστικό Κέντρο ΗΡΟΦΙΛΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης Υπερήχων και Triplex στο χώρο σας. Η χρήση εξοπλίσμου τελευταίας τεχνολόγίας εγγυάται ταχύτατα αποτελέσματα. Είναι δυνατή πλέον η εξέταση κατ’ οίκον με υπερήχους σε άνω και κάτω κοιλία, στο θυρεοειδή, στο μυοσκελετικό σύστημα και στους μαστούς.  Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί διακολπικό υπερηχογράφημα και triplex αγγείων και οσχέου. Η ανταπόκριση μας είναι άμεση όλες τις ώρες της ημέρας και τα αποτελέσματα αποστέλονται σε ελάχιστο χρόνο σε έσας και στον ιατρό σας.

Η δυνατότητα εξέτασης υπερήχων στο σπίτι αποτελεί σωτήρια λύση για τους συναθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο και η μετακινησή τους είναι από δύσκολη έως αδύνατη. 

Είδη εξετάσεων που πραγματοποιούνται

Με το triplex αγγείων πετυχαίνουμε έγκαιρη και με ακρίβεια ανίχνευση πιθανών θρομβώσεων ώστε να προβεί ο θεράπων ιατρός σε άμεση αντιμετώπισή του προβήματος. Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα να προσδιορίσουμε το μέγεθος και την θέση στένωσης μιας αρτηρίας καθώς και την διάσταση ενός  ανευρύσματος ή ενός οιδήματος στα κάτω άκρα.

Πραγματοποιείται έλεγχος καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών. Έλεγχος αρτηριών και φλεβών άνω και κάτω άκρων. Έλεγχος λαγόνιων αρτηριών, νεφρικών αρτηριών και κοιλιακής αορτής.

 

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία έως 6 ώρες νηστεία ανα περίπτωση εξέτασης.

 

Έλεγχος για πιθανή ύπαρξη μορφομάτων και φλεγμονών στην περιοχή του οσχέου και στους όρχεις.

Επίσης έλεγχος για κιρσοκήλη και υδροκήλη.

 

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία

 

Στα δύο μέρη της κοιλιακής χώρα (άνω και κάτω) περιλαμβάνονται το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας, το πάγκρεας, οι νεφροί, τα επινεφρίδια, η ουροδόχος κύστη και η μήτρα και ωοθήκες για τις γυναίκες και ο προστάτης για τους άντρες.

Με την παραπάνω εξέταση μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για ένα μεγάλο έυρος παθήσεων όπως κοιλιακά άλγη, χολολιθίαση και νεφρολιθίαση καθώς επίσης μια υπερτροφία προστάτη ή πιθανές αλλοιώσεις της μήτρας. Με τον υπέρηχο μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα και η ύπαρξη πιθανών νεοεξεργασιών. Ένα μεγάλο πλεονέκτιμα των υπερήχων είναι πως μπορούν να δώσουν έγκαιρα και με ασφάλεια διαγνώσεις χώρις να επιβαρύνεται και να ταλαιπωρείται ο εξεταζόμενος.Προετοιμασία Εξέτασης

Μία μέρα πριν από την εξέταση. Πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση φρούτων, όσπριων και λαχανικών καθώς και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, τυρί, γιαούρτι κ.α.). Απαιτείται νηστεία τις τελευταίες 8 ώρες πριν την εξέταση και η κατανάλωση 5-6 ποτήρια νερό 1 ώρα πριν την εξέταση χώρις ουρήση.

Το υπερηχογράφημα στον θυρεοειδή αδένα αποτελεί εξέταση που αφορά τις διαστάσεις αυτού όπως και την πιθανή ύπαρξη όζων και παρεγχυματικής ανομοιογένειας (γνωστή ώς αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα – Hashimoto). Συμβάλει επίσης και στην ανάδειξη παθολογικά διογκωμένων τραχηλικών λεμφαδένων. Ακόμα μπορεί να γίνει έλεγχος εικόνας θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών μετά από μια επέμβαση.

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία

Η εξέταση με υπερήχους στο μυοσκελετικό συστήμα και στα μαλακά μόρια μπόρει να ανιχέυσει δερματικά μορφώματα, όπως κύστεις και λιπώματα, θλάσεις, τενοντίτιδες, αιματώματα μετά από κακώσεις – τραυματισμούς. Συνδυαστικά με άλλες απεικονιστικές μεθόδους,  χρήσιμοποιέιται ευραίως για την διάγνωση αθλητικών.

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία

Ο υπέρηχος συνδυάζεται επίσης σαν εξέταση και με την μαστογραφία, συμβάλοντας στην πρόληψη και την διάγνωση πιθανών αλλοιώσεων των μαστών.

Και σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουμε διαγνώσεις χώρις καμία επιβαρύνση στον εξεταζόμενο.

 

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία

Με τον υπέρηχο έχουμε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια πιθανές αλλοιώσεις της μήτρας και των ωοθηκών. Υπερέχει σαφώς σε διάγνωση σε σχέση με το διακοιλιακό υπερηχογράφημα, καθώς επικεντρώνεται στο ενδομήτριο, βοηθώντας στην λεπτομερή απεικόνιση και παρακολούθηση των ινομυωμάτων.

 

Προετοιμασία Εξέτασης

Καμία

Πλεονεκτήματα