Τι είναι η Αξονική Στεφανιογραφία

Picture of Ηρόφιλος διαγνωστικό κέντρο

Ηρόφιλος διαγνωστικό κέντρο

Στο διαγνωστικό Κέντρο ΗΡΟΦΙΛΟΣ μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια Αξονική Στεφανιογραφία. Τι είναι όμως και πώς υπερέχει έναντι παλαιότερων μεθόδων εξέτασης της καρδιάς.

Η αξονική τομογραφία καρδιάς μετρά περίπου μια δεκαετία και είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πίο αξιόπιστες εξετάσεις της καρδιάς. Είναι αναίμακτη μέθοδος εξέτασης και με αυτή μπορούν να απεικονιστούν τα στεφανιαία αγγεία και η καρδιά. Συνίσταται κυρίως για την εξέταση ασθενών με μέτρια εικόνα καρδιαγγειακών προβλημάτων και ασθενών οι οποίοι δεν παρουσιάζουν άμεσο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου αλλά επιβαρύνονται με παράγοντες που προδιαθέτουν την εμφάνιση της όπως αυξημένη χολιστερίνη, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, κάπνισμα.

Τα πλεονεκτήματα της αξονικής στεφανιογραφίας είναι πολύ σημαντικά. Το κυριότερο όλων είναι η σημαντικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας σε σχέση με άλλες μεθόδους εξέτασης. Επίσης όπως προαναφέρθηκε δεν αποτελεί επεμβατική μέθοδο, έτσι ο ασθενής επιβαρύνεται στο ελάχιστο. Εντοπίζει με ακρίβεια αλλοιώσεις στο αρχικό του στάδιο και μπορει να δώσει και πληροφορίες για το σύνολο της καρδιακής δομής. Επίσης ο χρόνος εξέτασης είναι πολύ μικρός.

 

Share:

άλλα νέα

Τι είναι η Αξονική Στεφανιογραφία

Στο διαγνωστικό Κέντρο ΗΡΟΦΙΛΟΣ μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια Αξονική Στεφανιογραφία. Τι είναι όμως και πώς υπερέχει έναντι παλαιότερων μεθόδων εξέτασης της καρδιάς. Η αξονική τομογραφία

Φορητό Ακτινολογικό και Υπερηχογράφος

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δίνουμε τη δυνατότητα στους εξεταζόμενους για διενέργεια σχεδόν του συνόλου των ακτινογραφιών στον χώρο τους. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας μπορούμε